Een parel aan het oor zijn

Parels zijn onmisbaar in elke vrouw haar sieradencollectie. Dat is al lang zo.

Bij het horen van het woordje ‘parel’ denkt men echter al snel aan chique etentjes en gala evenementen. En alhoewel parel oorbellen je natuurlijk wel meteen een verfijnde look geven en erg elegant staan, hoeven deze oorbellen echter zeker niet in je sieradendoosje te blijven liggen tot je eindelijk weer eens een chique avondje uit gepland hebt. Nee, tegenwoordig worden parels, en dan met name parel oorbellen, ook steeds vaker gedragen tijdens informele gelegenheden, bijvoorbeeld door Kate Middleton.

Bovendien staan deze elegante en simpele oorbellen bij elke outfit.

Een loszittend blauw shirtje? Check.
Een lange, groene jurk? Check
Een strak, geel broekpak? Check

Het maakt dus niet uit wat je draagt en welke kleur je kledingstukken hebben, het dragen van parel oorbellen is altijd een uitstekende optie.

Als je bovendien graag wilt matchen en liever voor wat kleurrijkere parels gaat dan is dit zeker geen probleem. Parel oorbellen kun je namelijk in allerlei verschillende soorten kleuren vinden, van geelgoud tot paars en alles daartussenin.

Ook parelachtige stenen zijn erg mooi en hip. Een goed voorbeeld hiervan is de maansteen. Volgens ‘Spiritual Garden’ is de maansteen een orthoklaas soort die een regenboogglans kan vertonen, verkrijgbaar in parelachtig wit, beige, roze, oranje of zwart met een parelmoerglans.

De grote vraag bij het kiezen van parel oorbellen is of je gaat voor echte of neppe parels.

Tegenwoordig kun je erg veel imitatieparels vinden. Het is zelfs zo dat het vaak gemakkelijker is neppe parels te kopen dan echte. Het is dan ook niet moeilijk na te gaan dat de meeste parels die je tegenwoordig rond de hals, in het oor of rond de arm van andere vrouwen op straat ziet, nep zijn.

Volgens velen is het grote, en soms zelfs het enige, verschil tussen echte en valse parels de prijsklasse. Maar als je eenmaal de twee soorten naast elkaar legt zul je al snel zien dat het verschil tussen echte en neppe parels veel verder gaat dan het prijskaartje.

De beste manier om na te gaan of de oorbellen parel die je wilt kopen echt of nep zijn, is door deze nauwkeurig te bestuderen op eventuele imperfecties. Vind je deze niet en heb je een perfect ronde parel vast, dan kan je er vanuit gaan dat dit een valse is. Echte parels zijn namelijk niet perfect en hebben kleine onvolkomenheden in de vorm en in de buitenste laag. Bron: Infonu.