Ouderwets of gewoon praktisch

schapenwol

De pantoffel is een steeds minder voorkomend stuk kleding dat aanwezig is in een huis. De pantoffel wordt gezien als ouderwets, dit terwijl het eigenlijk een heel praktische bedoeling heeft. De pantoffel is er om je voeten warm te houden in de winter, dit is wel nodig aangezien de vloer in die tijd koud is. Om deze reden zijn ook de pantoffels met schapenvacht een praktische maar tevens goede aankoop. Maar waarom zijn de schapenvacht pantoffels een betere aankoop dan de ‘gewone’ pantoffels? Dit heeft te maken met de verschillende effecten van schapenwol.

Ademend wol

Wol ‘ademt’, dit betekent dat de wol vocht opneemt in zich en vervolgens het vocht ook weer uitademt. Op het moment dat de wol vocht in zich opneemt staat het op hetzelfde moment ook warmte af. Hierdoor is het mogelijk om warme voeten te hebben in de winter zonder dat je last krijgt van zweetvoeten.

Geen blok aan je voeten

Hoewel de schapenvacht in een pantoffel van zichzelf erg dik is, is het wel erg licht. Dit komt doordat de vezels geen zware samenstelling hebben. De pantoffels zijn dus licht, maar daarnaast is het ook zacht en zit het vol volume.

Geen vervorming

Bij de normale pantoffels komt het nog wel eens voor dat de vorm eruit gaat of dat je op een gegeven moment gedeeltelijk naast je zool komt te lopen. Een pantoffel van schapenvacht is echter wel vormvast. Dit komt doordat de wolvezel elastisch is. Indien deze wolvezel uit wordt gerekt door bewegingen is deze echter weer snel terug in de oorspronkelijke staat. Hierdoor is schapenwol is ook goed kreukherstellend en blijft de vorm van de pantoffel intact.

De keuze

De keuze om voor pantoffels van schapenwol te kiezen hangt dus af van de verschillende factoren die hierboven besproken. Voor veel mensen is vooral het eerste aspect van groot belang. Door de ademende wol hebben zij dan geen last van zweetvoeten waar zij normaal wel last van zouden hebben in normale pantoffels. Dit geeft voor hen een soort van rustgevend gevoel dat zij deze pantoffels aan kunnen hebben zonder er last van te hebben. Daarnaast is ook de samenstelling dus een factor waar veel mensen rekening mee houden. Om deze reden hoeven zij dan niet te vaak een nieuw paar pantoffels aan te schaffen. Al met al is het het overwegen waard om pantoffels te kopen van schapenwollen pantoffels.