Dit zijn de redenen waarom we graag pyjama’s dragen

Loop jij ook het liefst de hele dag in je pyjama? Je bent niet de enige, welkom bij de steeds groter wordende groep. Steeds meer mensen dragen in het weekend of tijdens een thuiswerkdag het liefst de hele dag hun pyjama. Waardoor dit komt? Wij leggen je het uit.

Het zit comfortabel

Een belangrijke reden waarom we het liefst de gehele dag in een pyjama lopen, is dat een pyjama comfortabel zit. Even niet meer een strakke spijkerbroek of nette rok aan, maar een heerlijk, comfortabel zittende pyjama. Pyjama’s zijn in verschillende soorten stoffen en materialen te verkrijgen met elk hun eigen unieke kwaliteiten. Zo heeft Charlie Choe dames pyjama’s van verschillende soorten materialen. Zo zijn er tal van verschillende katoencombinaties. Ook hebben ze pyjama’s van heerlijke velours stof. Dit is een soort van badstof waar de lusjes van geschoren zijn. Dit zorgt ervoor dat een pyjama van velours een stuk zachter aanvoelt.

Het geeft een ontspannen gevoel

Het dragen van een pyjama geeft je een heel ontspannen gevoel. Dit komt mede door het draagcomfort, maar ook door de associatie die wij hebben met het dragen van een pyjama. Vaak draag je een pyjama overdag als je thuiswerkt, of in het weekend. Na een drukke week of gezellige stapavond, geeft het dragen van een pyjama je een ontspannen gevoel. Lekker de hele dag in je pyjama op de bank hangen zonder dat je iets moet.

Het dragen van een pyjama is hip

Waar de pyjama tot voor kort nog een oubollig karakter had, is het tegenwoordig zeer hip. Dit komt omdat er vandaag de dag een ruime keuze aan prints en materialen zijn. Zo heeft Schiesser pyjama heren veel verschillende soorten pyjama’s van hoogwaardige kwaliteit verkrijgbaar. Waar een pyjama vroeger alleen voor het slapen gebruikt werd is het tegenwoordig een geaccepteerd mode-item. Mensen zijn vandaag de dag erg actief op social mediakanalen als Facebook en Instagram. Op deze kanalen zijn vaak influencers actief die ook het liefst de gehele dag in een pyjama lopen en hier vaak een foto van delen. Mede hierdoor is het overdag dragen van een pyjama eerder populair dan bijzonder.

Een pyjama draagt bij aan een goede nachtrust

Niet geheel onbelangrijk, de juiste pyjama draagt bij aan een goede nachtrust. Wanneer je ‘s nachts in je slaap veel zweet, zorgt een katoenen pyjama er bijvoorbeeld voor dat je zweet afgevoerd wordt. Hierdoor voelt je huid minder klam aan en kan je lichaam zich beter afkoelen. Een extra voordeel dat een katoenen pyjama met zich meebrengt, is dat je bed hierdoor minder vaak hoeft te verschonen.

Overtuig jezelf

Twijfel je nog of je een pyjama moet gaan kopen? Probeer het eens uit, binnen no-time heb je jezelf overtuigd en wil je niet meer zonder!