Tips voor het kopen van een verlovingsring

Ben je van plan een diamanten verlovingsring te kopen? Je moet de 4C’s kennen, hoe je een diamantvorm en snede kiest, metaalkenmerken, soorten instellingen en meer. Volg deze tips voor het kopen van een verlovingsring om een slimme aankoop te doen:

Ken de 4C’s. De eerste tip voor het kopen van een diamanten verlovingsring is om de 4C’s te kennen: Kleur (color), Snede (cut), Helderheid (clarity) en karaat (carat) gewicht. De 4C’s zijn de wereldwijde standaard voor het beoordelen van de kwaliteit van diamanten en laten u de ene diamant vergelijken met de andere.

Kleur: D-tot-Z diamant kleurkwaliteiten beoordelen het gebrek aan kleur van een diamant. Diamanten met minder kleur zijn zeldzamer.
Snede: de kwaliteit van de snede van een diamant bepaalt hoe goed het zijn licht ontketent.
Helderheid: de helderheid van de diamant duidt op de afwezigheid van insluitsels en onvolkomenheden.
Karaat gewicht: het gewicht bepaalt de schijnbare grootte van een diamant.

Voor prachtige verlovingsringen kan je op de website van 123Gold.nl kijken.

Als je eenmaal begrijpt wat de 4C’s betekenen, is de volgende stap om jezelf af te vragen: “Wat is de belangrijkste C voor mij?” Door prioriteit te geven aan de 4C’s, kun je snel diamanten uit je zoekopdracht verwijderen. Het begrijpen van de 4C’s is de moeite waard: het is de universele taal om diamantkwaliteit te beschrijven. Als je deze taal kunt spreken, kun je met vertrouwen een diamanten verlovingsring kopen.

Voordat u gaat winkelen voor een verlovingsring, moet u het verschil begrijpen tussen de vorm van een diamant, de snijlijn en de snijkwaliteit. Vorm beschrijft de omtrek van een ruit wanneer deze met het gezicht naar boven wordt bekeken. Verreweg de meest populaire diamantvorm is rond. Maar er zijn andere vormen bekend als waaronder de marquise, peer, ovaal, rechthoek, vierkant en hart.

Snijstijl verwijst naar hoe de facetten van de diamant zijn gerangschikt. Het meest gebruikelijke facetarrangement voor ronde diamanten is bijvoorbeeld de standaard briljante snijstijl met een specifieke rangschikking van 57 of 58 facetten. Andere snijstijlen zijn de emerald cut, een vierkante of rechthoekige vorm die wordt gecategoriseerd door vier langere facetten langs de zijkanten (trapsgewijze sneden) en afgeschuinde hoeken. Een stralende diamant heeft ook een vierkante of rechthoekige vorm, maar wordt in briljante stijl gesneden.

Snijkwaliteit verwijst naar hoe goed de facetten van een diamant in wisselwerking staan ??met licht. Diamanten die in dezelfde vorm en stijl worden gesneden, kunnen variƫren in tabelgrootte, dikte van de gordel, polijsting en symmetrie. Deze verschillen hebben een effect op hun uiterlijk en hebben invloed op hun snijkwaliteit.